Over

Vincent de WinterVincent de Winter is de oprichter en eigenaar van We Are North. Al sinds het begin van zijn studie digitale communicatie heeft hij een zwakke plek voor de wereld van online dienstverlening binnen de publieke sector.

Hij werkte tijdens en na zijn studie in de juridische sector, voor het Bureau voor Rechtshulp en was als medeoprichter actief met Wetten.nu, daarna bij TDC Lighthouse voor Postbus 51. Bij Prisma IT specialiseerde hij zich verder in de overheids- en non-profitsector en had hij klanten als Stichting Opvoeden.nl, Ouders & Onderwijs en de Nederlandse Spoorwegen onder zijn hoede. Onder zijn hoede werden platforms opgericht waarin grote hoeveelheid data werd gestructureerd tot overzichtelijke informatiestromen voor de juiste doelgroep.

Hij onderzoekt de missie en visie van een organisatie en stelt vast welke kernwaarden daarbij passen. Dit is het fundament van de publieksvoorlichting – als dit niet goed staat, zal de organisatie haar rol niet goed kunnen uitvoeren. Als deze onderdelen van tevoren nog niet volledig zijn gedefinieerd door de organisatie, onderzoekt Vincent samen met zijn opdrachtgever de structuur. Zo schreef hij voor Ouders & Onderwijs de uitwerking van hun visie, waarin hij vier pijlers definieerde: informatie, communicatie, interactie en participatie. Hiermee stond hij aan de vooravond van het platform, waarna hij het bestuur langdurig advies gaf over de conceptontwikkeling.

Vincent’s rol is niet altijd even makkelijk te duiden, maar is wel essentieel. Net zoals publieksvoorlichting dat is. Vincent besloot om zijn eigen koers te varen, richting het noorden. De richting is hierbij niet het belangrijkste. De koers wel.

Werkwijze

Vincent durft de vraag van zijn klanten te onderzoeken. Stel je de juiste vraag, of ben je eigenlijk nog op zoek naar het juiste antwoord? Als adviseur staat hij niet boven of onder een opdrachtgever, maar ernaast. Samen op zoek naar een manier om de organisatie op voorlichtingsgebied intern en digitaal te verbeteren.

De adviezen van Vincent zijn niet opzichzelfstaand. Ontzorgen is altijd de volgende stap. Vincent regelt het en zorgt dat het wordt geregeld. Daarvoor heeft hij een groot netwerk opgebouwd. Tot de partners van We Are North behoren partijen onder meer partijen als Piwik (het de facto web analytics-platform binnen de Rijksoverheid) en Liferay (Enterprise Content Management). Ook heeft hij verregaande samenwerkingen met verschillende web-developers, ontwikkelaars en ontwerpers.

Bijzonder is dat Vincent niet alleen samenwerkt met deze partijen, maar deze partijen ook rechtstreeks in contact brengt met de opdrachtgever. Zo legt hij de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk bij degene die deze zou moeten dragen, en zorgt hij ervoor dat iedereen het project ten volste gaat beleven.

Dat is We Are North. Samenwerken in ieder detail.

 

We Are North

Jij ook?